Choose another country or region to see content specific to your location.

Articole de știri

Articole de știri

Cum Să Te Menţii Sănătos în timpul Meciurilor din Premier League (Partea a 2-a) La Pub

Postat pe 29 October 2015 de către

Citiţi Partea 1 a seriei aici, unde explicăm cum vă menţineţi sănătoşi în timpul meciurilor din Premier league atunci când le vizionaţi de acasă.

Modul în care abordăm sănătatea este puţin diferit; nu suntem adepţii unei diete sănătoase, nu recomandăm o dietă fadă şi sincer nu ne pasă cât de mult sport faceţi – decât dacă sunteţi unul dintre fotbaliştii pe care îl susţinem!

Ceea ce facem este să luptăm împotriva răcelilor, gripelor şi intoxicaţiilor alimentare; afecţiunilor comune contaminate de germeni pe care le putem preveni cu uşurinţă. Astăzi este mai important ca niciodată; germenii şi praful sunt atraşi de căldură şi de electricitate şi de aceea odată cu progresul tehnologic înseamnă că există o mai mare rată de înmulţire a germenilor. Gândiţi-vă – avem tot timpul aceşti germeni cu noi; ne băgăm constant mâinile în buzunare pentru a ne verifica telefoanele după ce atingem multe suprafeţe suspecte – nici nu ne dăm seama că o facem. Ştiaţi că telefonul este mai murdar decât un colac de WC?

În medie, fiecare meci din Premier League are o audienţă globală de 12,3 milioane de oameni şi există posibilitatea ca majoritatea acestor oameni, inclusiv dumneavoastră, să vedeţi multe din aceste meciuri în grup. Indiferent dacă vă uitaţi la meciuri într-un pub sau de acasă, este probabil să vă expuneţi bolilor; orice tip de apropiere care implică mâncare, electricitate şi alţi oameni, înseamnă că sunteţi mai dispuşi să fiţi contaminaţi cu germeni. Deci cum ne putem menţine sănătoşi în timp ce vedem un meci din Premier league la un pub?

1. Nu Bucătarul vă Îmbolnăveşte

Ador mâncarea din pub; ceea ce nu-mi place este să mă îmbolnăvesc după. Mi-a luat ceva timp până să fac legătura; la o zi sau două după ce mergeam într-un pub, mă pricopseam cu o răceală şi dădeam vina pe cine se nimerea să strănute în jurul meu. Sau mai rău, mă pricopseam cu o intoxicaţie alimentară şi dădeam vina pentru mahmureală pe bucătarul neatent – când de fapt bucătarii trebuie să respecte standarde de sănătate foarte rigide, în special dacă lucrează pentru un lanţ de puburi.

Nu de ce ai în farfurie trebuie să îţi faci griji; ci de tot ce se află în jur! Doar 5% din oameni îşi spală bine mâinile după ce merg la toaletă , de aceea după răspândesc bacterii periculoase pe orice obiect ating. Dacă ştim că viruşii răcelii şi gripei rămân pe suprafeţele dure până la 18 ore, gândiţi-vă cât de des sunt curăţate meniurile şi sticluţele cu condimente şi câte sute de persoane le-au atins, este de mirare că nu ne îmbolnăvim după fiecare atingere .

Şi apoi sunt cocktailurile; când un bar vă dă lămâi – NU FACEŢI limonadă! Cercetătorii pentru Revista de Sănătate a Mediului au descoperit 25 de microorganisme pe lămâi şi lime-uri din baruri, inclusiv E. coli. Lămâile şi lime-urile sunt bune pentru sănătate, însă nu şi cele lăsate expuse pe o tejghea de bar.

Sfaturi:

  1. Cereţi un cocktail fără lămâie sau lime. Sau mai bine, comandaţi o bere sau un cidru în schimb!
  2. Nu lăsaţi meniul să atingă farfuria.
  3. Folosiţi o soluţie de dezinfectare a mâinilor după ce atingeţi meniul/înainte de a începe să mâncaţi.
  4. Cereţi condimente individuale şi nu sticle comune; dacă nu au, atunci folosiţi şerveţele sau daţi cu dezinfectant pe sticluţe şi curăţaţi-le cu un şerveţel; şerveţele sunt prea poroase pentru a avea un efect de curăţare.
  5. Nu atingeţi mâncarea şi nu împărtăşiţi mâncarea cu prieteni murdari.

2. Probleme la Toaletă

Nu este de mirare că toaletele publice sunt infestate cu bacterii periculoase, însă, sunt unele obiecte despre care puteţi crede că sunt curate, precum dozatorul de săpun, care poate să nu fie. De fapt, un studiu recent a dovedit că dacă folosiţi săpunul lichid dintr-un dozator de săpun reutilizabil puteţi lua cu 26 de ori mai multe bacterii decât aveaţi iniţial – inclusiv bacterii care provoacă iritaţii, precum şi infecţii ale căilor urinare şi ale ochilor. Folosiţi săpun dozat de un cartuş sigilat dintr-un dozator, însă feriţi-vă de dozatoarele pe care scrie „doar adăugaţi săpun”, pentru că bacteriile se înmulţesc în interiorul cartuşului pentru că acestea nu sunt niciodată curăţate, doar reumplute .

Clanţele uşilor sunt şi ele pline de bacterii; Un Studiu MSU a descoperit că 15% din bărbaţi şi 7% din femei nu se spală pe mâini după ce merg la toaletă. Apoi ating mânerul uşii...

Sfaturi:

  1. Folosiţi un şerveţel din hârtie pentru a deschide uşa toaletei la ieşire, şi soluţie de dezinfectat mâinile după ce ieşiţi din toaletă.
  2. Nu vă apropiaţi de dozatoarele de săpun reutilizabile!